גמילה מחיתולים

גמילה מחיתולים היא תהליך של פרידה, וגם של למידה, אימון ורכישה של הרגלים חדשים. היא דורשת מהפעוט ומהפעוטה תחושת אחריות, מסוגלות, עצמאות, ביטחון עצמי ותחושת ערך טובה, והיא נוגעת לסוגיות שליטה, כל זאת כדי שהילד יקשיב לגופו, ייענה לו, יתארגן בהתאם לכך ויתאפק עד להגעתו לשירותים. על פי רוב מקורם של קשיי גמילה הוא באתגרים אחרים בעולמו של הילד, למשל חסות-יתר של הורים, מאבקי כוח, תחושת מסוגלות נמוכה, אופי היחסים עם ההורים ותקשורת בין הילד וההורים.

הדרכה בגמילה

במסגרת ההדרכה אני מסייעת להורים להיכנס לעולמו של הילד ולהבין מה הם צרכיו וכיצד ההורים יכולים לספק אותם באווירה נעימה, מעודדת ומעצימה. ההדרכה ניתנת לפי הצרכים והנתונים הספציפיים של כל ילד והורה. מאחר שבהדרכה נעשית בחינה של התמונה הכוללת של חיי הילד והמשפחה, טיפול והדרכה בסוגיות תפקודיות ואחרות של הילד מסייעים לו ומקדמים את תהליך הגמילה.

מוכנות לגמילה

מומלץ מאוד לעבור הדרכה מקדימה לפני תחילת הגמילה כדי שאתם וילדכם תגיעו מוכנים לתהליך. מוכנות אינה נדרשת מהילד בלבד אלא גם מהוריו, כי מצד אחד לא רצוי שההורים ידחפו את הילד לגמילה בלי שהוא מוכן רק משום שהעיתוי מתאים להם, ומצד שני לא רצוי שהילד יוביל את הגמילה בזמן שהוריו אינם פנויים לכך. בהדרכה זו נדבר על פניות הילד וההורים לתחילת התהליך, על עצמאות ואחריות ועל השלבים בדרך להצלחה. אלה כוללים הנחיות להכנת הילד לגמילה, כיצד "מכריזים" על ההתחלה הרשמית של הגמילה וכיצד מתמודדים עם הצרכים והקשיים הכרוכים בתהליך או מתעוררים במהלכו. 

קשיים בגמילה: הדרכת הורים

לעיתים מתעוררים בעיות וקשיים בתהליך הגמילה. כדי להתמודד עימם, הדרכת הורים זו פותחת בהתבוננות בסיפור המשפחתי, הכרת מאפייני הילד דרך עיני ההורים, הכרת ההורים, התוודעות אל האווירה המשפחתית ואל השקפת ההורים על המשפחה ועל ערכיה ואיתור הצורך הרגשי שהילד מבטא בעשיית הצרכים. לאחר מכן ההדרכה מתמקדת בדרכי ההתמודדות עם הקושי – תגובות ההורים הרצויות, סיפוק הצורך הרגשי של הילד באמצעות כלים מעשיים, עידוד הילד והעצמתו אבל גם עידוד ההורים והעצמתם בהתמודדות עם התהליך. 

הרטבת לילה

הרטבת לילה היא תופעה נפוצה. לעיתים קרובות מקורה תורשתי, אך היא יכולה לנבוע גם מקשיים רגשיים, חברתיים והסתגלותיים או מקונפליקט עם ההורים. אבחון התמונה הכוללת הוא חשוב, משום שייתכן למשל שתגובות ההורים מעודדות את התופעה שלא במתכוון או שהילד חווה תחושת מסוגלות נמוכה, ואז הדרכת הורים יכולה להועיל. תהליך ההדרכה דומה לתהליך ההדרכה של קשיים בגמילה, ומטרתו להבין את הקושי שהילד חוֹוה, להבין את השינוי שעבר עליו במקרה שהחל להרטיב אחרי שלא הרטיב קודם לכן, ולענות על צרכיו כדי לתת מענה לקושי האמיתי שהרטבת הלילה מבטאת. משם נסללת הדרך להתמודדות טובה יותר ולהקלה בתופעה. 

הורים ממליצים

לקוחות שליוויתי באהבה

חושבים להתחיל תהליך גמילה מחיתולים?

זה הזמן להשאיר לי פרטים בטופס או להתקשר